Waarom een SSL certificaat (https://) beter is voor uw website of webshop

We horen en lezen elke dag wel over phising, over hacking, en over allerhande cybercriminaliteit. Helaas is niet iedereen met internet toegang ook te goeder trouw. Daar kunt u uw website of webshop dus maar beter tegen beveiligen. Dat kan, met een SSL-certificaat, zodat uw website of webshop niet langer onder het http protocol draait, maar onder het beveiligde https protocol. Die eerste S staat namelijk voor Secure. Veilig.

Hoe werkt een SSL certificaat?

Wat doet zo'n SSL certificaat ?

Ik zou in 'algemeen techneuts' een heel ingewikkelde uitleg kunnen geven, maar in mensentaal komt het hierop neer: een SSL certificaat versleutelt de informatie die tussen de gebruiker en de website over en weer gaat. Op die manier kan die informatie niet gebruikt worden door personen met kwade bedoelingen. Zelfs al zouden ze die informatie onderscheppen, dan nog is dit Chinees voor hen. Of Westvlaams voor de Chinezen.

Waarom hebt u een SSL certificaat nodig?

Zo'n certificaat heeft heel wat voordelen. Als u een webshop hebt, en geen SSL certificaat, dan zien uw bezoekers dat meteen. Voor uw domeinnaam staat gewoon http://, en niet https:// met een groen slotje ervoor. Hebt u dat wel, dan zien ze dat, en weten ze dat hun gegevens in veilige handen zijn. Een kwestie van vertrouwen dus. En u weet uit mijn vorige blogs dat vertrouwen een basisvereiste is voor een goed draaiende webshop.

Maar er is meer. Dank zij uw SSL certificaat is er nog iemand die meer vertrouwen krijgt in wat u vertelt: Google. Inderdaad, sedert enige tijd geeft Google 'bonuspunten' aan pagina's die onder het https protocol draaien, wat zich vertaalt in hogere rankings. Een SSL certificaat doet dus meteen deugd voor uw SEO.

Wat kost zo'n SSL certificaat?

Wel, zo'n certificaat wordt uitgeleverd door speciale certificatie firma's. Zo zijn er heel wat op de markt, en de prijzen variëren. Rond de 100€ per jaar is zowat de goedkoopste instapprijs. Maar dat kan behoorlijk oplopen, afhankelijk van het type certificaat en de uitreikende firma's. Banken bijvoorbeeld betalen verschillende duizenden Euro per jaar voor hun certificaat op hun online banking website.

Maar niet voor Acoma klanten!

Bij Acoma zijn we gaan grasduinen, en hebben we super voordelige prijzen kunnen bedingen. Afhankelijk van een paar voorwaarden kunnen wij u misschien zelfs een gratis SSL certificaat aanbieden. Vraag ons snel naar het aanbod dat wij u, in uw specifieke geval, kunnen maken.

Deel dit bericht